deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

De beste beveiligingstips in en om het huis

Safety first!

Inbraakbeveiliging verhoogt je veiligheidsgevoel en verkleint de kans op een geslaagde inbraak. Wist je dat je huis beveiligen tegen inbraak niet zo moeilijk is als het soms lijkt? Met enkele kleine aanpassingen zorg je al voor fikse inbraakwering. We zetten graag voor je op een rij wat je kunt doen om deuren, ramen en de garage te beschermen tegen indringers. Met deze checklist in de hand shop jij binnen no-time de producten voor een veilige woning.

Inbreker 's nachts

1. Inbraakbeveiliging deur

Inbrekers verschaffen zichzelf regelmatig toegang tot een woning via de voor- of achterdeur. Hoe snel een inbraakpoging lukt en of deze überhaupt slaagt, is afhankelijk van de preventieve maatregelen die jij als huiseigenaar neemt.

Sloten

Kies je voor een meerpuntssluiting of een extra bijzetslot, dan is jouw deur beter beveiligd. De toegangsdeur is dan immers op meer dan één plek verankerd in het kozijn. Er zit een verschil tussen een standaard slot met apart bijzetslot en een meerpuntssluiting. Bij de eerste variant moet je twee handelingen verrichten om de deur te openen: zowel het gewone insteekslot als het bijzetslot openen met een sleutel. Bij meerpuntssluitingen ontgrendel je met één draai van de sleutel alle schoten die in het deurkozijn verankerd zitten.

Veiligheidsbeslag (met kerntrekbeveiliging)

Door veiligheidsbeslag op jouw buitendeur te plaatsen, is het voor inbrekers veel lastiger om het slot te forceren, de cilinder af te breken of te lockpicken. Gebruik je kerntrekbeveiliging, dan is de kans bovendien klein dat indringers de cilinder ‘kerntrekken’: met behulp van een schroef de cilinder kapottrekken.

Veiligheidsnok

Voor buitendeuren wordt geadviseerd om scharnieren te gebruiken met een veiligheidsnok. Je herkent deze veiligheidsscharnieren aan de extra ‘pin’ die uit het scharnier- of paumelleblad steekt. Is een deur gesloten, dan steekt de veiligheidsnok door het metalen scharnierblad in het deurkozijn, zodat die zijde van de deur letterlijk vergrendeld is. Hebben inbrekers een slot geforceerd, dan kunnen ze de deur nog altijd niet uit het kozijn trekken doordat de veiligheidspinnen de deur zekeren in het kozijn. Overigens zijn er ook losse dievenklauwen verkrijgbaar die je door het scharnier, in het kozijn kunst steken. Zij werken op dezelfde wijze als een scharnier met veiligheidsnok.

Anti-manipulatieplaatje

Het anti-manipulatieplaatje is zo’n typisch voorbeeld van een eenvoudige maar effectieve beveiliging wanneer je de buitendeur bedient met een knopcilinder. Inbrekers kunnen namelijk precies naast jouw veiligheidsbeslag boren en op die manier alsnog de draaiknop openen. Een anti-manipulatieplaatje voorkomt dit – zonder te hoeven schroeven of plakken!

Anti-inbraakstrip

Een anti-inbraakstrip zien we vooral terug bij achterdeuren: de deur die over het algemeen minder in het zicht zit van omwonenden en voorbijgangers. Hoewel een anti inbraakstrip minder fraai kan zijn, werkt hij zeer effectief. Inbrekers kunnen namelijk geen koevoet tussen de deur en het deurkozijn krijgen, waardoor openbreken nagenoeg onmogelijk wordt.

Brievenbusbeveiliging

Denk je er alles aan te hebben gedaan om jouw deur te beveiligen: hoor je dat indringers ook met een simpel ijzerdraadje via jouw brievenbus de deur vanaf de binnenkant kunnen openen. Tackle dat probleem meteen met brievenbusbeveiliging. Geen belemmering voor de post, wel voor ongewenste gasten!

Kierstandhouder

Vertrouw je de persoon voor de deur niet of wil je eerst weten wie hij of zij is? Met een kierstandhouder als voordeur beveiliging leg je contact middels een kleine opening van de deur. Pas wanneer je iemand vertrouwt, kun je de kierstandhouder volledig openen en diegene toegang verschaffen.

2. Inbraakbeveiliging raam

Het raam moet het vaak ontgelden wanneer indringers een poging doen om in te breken. Helaas schort het dan ook vaak aan de beveiliging ervan. En dat terwijl er een scala aan veiligheidsproducten is die jouw raam beveiligen.

Barrièrestang

Kleine raampjes voor het toilet of bovenlichtjes boven de deur zijn leuk, praktisch maar ook gevoelig voor inbraak. Bescherm ze met een barrièrestang, zodat volwassen mensen via deze weg niet naar binnen kunnen.

Draaikiepbeslag

Met draaikiepbeslag open je jouw ramen wijduit, maar ook met een smalle kier. Een ideale oplossing voor ramen die je graag openlaat voor de ventilatie – ook wanneer je even een boodschapje moet doen. Er is bovendien afsluitbaar draaikiepbeslag beschikbaar. Je voorkomt daarmee dat de klink van een raam bewogen kan worden. Mocht een inbreker een klein gedeelte van jouw raam breken en bij de hendel kunnen, dan kan hij deze alsnog niet omdraaien.

Raamgrendel

Kleine en grote ramen bescherm je met een extra raamgrendel. Deze kun je zowel horizontaal als verticaal langs het raamkozijn plaatsen. Draai je de bedieningsarm een kwart slag – voor de omlijsting van het raam langs – dan heb je het raam op een tweede plek vergrendeld. Hoe beter beveiligd, hoe lastiger onbevoegden binnenkomen!

Raamslot

Een raamslot biedt veiligheid voor zowel kleine bovenlichtjes als reguliere (schuif)ramen en deuren. Door hun kleine formaat kun je ze perfect gebruiken op smalle kozijnen. Gebruik dit product als een bijzetslot, zowel voor jouw ramen als deuren. Het raamslot valt nauwelijks op door haar kleine afmeting. De schoot valt in het raamkozijn, waardoor hij een extra vergrendeling biedt op het raam.

3. Inbraakbeveiliging tuindeuren en schuifpuien

Tuindeuren en schuifpuien zijn bijzondere eyecatchers. Ze brengen veel licht naar binnen en bieden een makkelijke toegang naar buiten. Helaas is dit type deur ook gevoelig voor inbraken, dus een goede beveiliging is essentieel.

Schuifpuibeveiliging

Bescherm je schuifpui met speciale schuifpuibeveiliging. Deze strekt zich uit over de breedte van de schuifpui en zorgt middels een balk voor de vergrendeling. Er zijn varianten die je op een ‘veilig ventileren’-stand kunt zetten, zodat het je niet ontbreekt aan frisse lucht.

4. Inbraakbeveiliging tuin en garage

De loungeset, een motor, auto-onderdelen, tuingereedschap… zomaar wat producten die in jouw garage zouden kunnen staan. Hoewel het één ongetwijfeld meer waarde heeft dan het ander, wil je niet dat inbrekers er met een deel van de garage-inhoud vandoor gaan. En wil je überhaupt niet dat inbrekers voet in jouw tuin zetten. De oplossing is kwalitatieve beveiliging!

Garagedeurbeveiliging

Of jouw garage nu een kanteldeur of overheaddeur (ook sectionaal deur genoemd) heeft: er is altijd een geschikte garagedeurbeveiliging voor te vinden. Zo zijn er vaste, afsluitbare blokkeringen die je in de rail van een kanteldeur of overheaddeur plaatst. Wil je meer bedieningsgemak, dan zijn voor beide types ook beveiligingen ontwikkeld die je zowel van binnenuit als van buitenaf bedient. Dit is praktisch wanneer je geen aparte loopdeur hebt en je de garagedeur wel van buitenaf wilt kunnen openen.

Anti-klimstrip

Een hek, schutting of plat dak bescherm je met anti-klimstrip. Recht, gebogen in hoeken of aan elkaar als rolsysteem creëer je een praktische afscheiding die indringers tegenhoudt. Ook goed te gebruiken om huisdieren zoals de kat van de buren uit jouw tuin te weren!

Bekijk inbraakbeveiliging