Boerenklinkstel
Ouderwetse boerenklinkstellen van zware kwaliteit zijn een lust voor het oog! Met hun robuuste uitstraling vormt boerenbeslag de kers op de taart van een poortdeur of schutting. De bedrijven Kirkpatrick en Utensil Legno ontwikkelen bijzonder klinkbeslag van de materialen smeedijzer en smeedstaal.
Het klinkstel: deurschuif met karakter
Je kunt wel zeggen dat het klinkstel de voorloper is van de sloten zoals we die nu kennen. Middels een ingenieus systeem (zeker voor de tijd waarin deze ontwikkeld werd) zit er aan beide zijden van de deur een draai- of duwknop. Daarmee wordt de hendel bediend die in de neus valt en hier ook weer uitgetild kan worden. Het is belangrijk om te weten dat je met een klinkstel een deur kunt openen en sluiten, maar dat je deze over het algemeen niet op slot kunt draaien. Daarvoor is het slim om bijvoorbeeld een schuifgrendel aan te schaffen, zodat de deur vanaf één kant vergrendeld kan worden.
Perfect voor schuttingdeur en staldeuren
Heb je in jouw tuin een oude schuttingdeur staan of is jouw woning opgefraaid met knusse staldeuren? Dan is de kans groot dat de poortsluiting niet gemaakt is voor insteeksloten of oplegsloten. In zo’n geval zijn klinkstellen een uitkomst! Deze voorkomen namelijk dat jij ingewikkelde constructies voor een ‘modern’ slot moet maken in jouw deur. Bovendien behoudt jouw houten deur met een ouderwets boerenklinkstel haar unieke charme.
Nostalgisch deurbeslag in authentieke finishes
Bij ouderwetse poortsluitingen hoort poortbeslag in een toepasselijke finish. Daarom verkopen wij smeedijzeren beslag in de kleur zwart en smeedwerk met een bijzondere roestkleur. Het zwarte smeedijzer is afkomstig van de hand van het Engelse bedrijf Kirkpatrick. Zij maken karaktervol deurbeslag met de vormen van vroeger. Ook Utensil Legno laat met haar unieke producten in roest de geschiedenis herleven. Deze deurklinken hebben met hun soepele vormen en kunstige techniek een hoog gebruiksgemak en passen perfect bij ander deurbeslag in dezelfde kleur. Voor welke finish ga jij, bijvoorbeeld op jouw poortdeur of schuurdeur?