deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Binnendeuren: honingraat, kanaalspaan of volspaanvulling?

Binnendeuren spelen een cruciale rol in het algehele ontwerp van je woning. Zo zijn ze van grote invloed op de uitstraling van de ruimte. Ook bieden binnendeuren privacy, helpen ze de temperatuur in ruimtes te reguleren en dempen ze geluiden van buitenaf. In welke mate een binnendeur daarin slaagt, is afhankelijk van de vulling van de deur. We gaan in deze blog daarom dieper in op de verschillen tussen binnendeuren met honingraat-, kanaalspaan- en volspaanvulling.

Honingraatvulling

Wanneer mensen een binnendeur online kopen, kiezen ze over het algemeen voor een exemplaar dat is gevuld met honingraatkarton. Dit komt vooral door de relatief lagere aanschafprijs. Binnendeuren met honingraatvulling bevatten namelijk minder materiaal dan kanaalspaan- en volspaanvulling. Hierdoor zijn ze relatief gezien goedkoper te produceren. De honingraatvulling zorgt er ook voor dat deze deuren een stuk lichter zijn. Een binnendeur met honingraatvulling weegt ongeveer 9 kilo per vierkante meter. Het voordeel hiervan is dat je deze binnendeur makkelijk kunt afhangen en dat er weinig druk op de deurscharnieren staat. Het nadeel is echter wel dat binnendeuren met honingraatvulling minder stevig zijn en minder goed isoleert ten opzichte van binnendeuren met kanaalspaanvulling en volspaanvulling.

Kanaalspaanvulling

Een binnendeur met kanaalspaanvulling (ook wel tubespaanvulling genoemd) zijn gemaakt van spaanderplaat dat tussen twee fineerlagen is geplaatst. Deze vulling zit precies tussen de honingraat- en volspaanvulling in. Hoewel deze vulling net als de honingraatvulling isolatiegaten bevat, zijn deuren met kanaalspaanvulling zwaarder (ongeveer de 16 kilo per vierkante meter) en daardoor ook steviger. Daarbij zorgt de kanaalspaanvulling voor een betere isolatie op het gebied van temperatuur en geluid. De prijs van deze binnendeuren ligt daardoor ook iets hoger ten opzichte van deuren met honingraatvulling.

Volspaanvulling

Wil je dat jouw binnendeur zowel thermisch als akoestisch het beste isoleert en heb je iets meer te besteden? Ga dan voor een binnendeur met volspaanvulling. De kern van deze vulling bestaat uit MDF of massief hout. Hierdoor zijn deze deuren best zwaar. Je kunt deze binnendeuren daardoor alleen afhangen met kwalitatief hoogstaande scharnieren. Door de vulling van MDF en massief hout zijn deze deuren ook ongekend stevig, zorgen ze voor een uitstekende isolatie en bieden ze een zeer goede brandwerendheid.

Binnendeur online kopen?

Op onze site vind je binnendeuren met honingraatvulling en volspaanvulling. Deze deuren zijn zowel in opdek als stompe variant verkrijgbaar. Heb je vragen over onze binnendeuren of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op voor professioneel advies.